Steunzolen

Iedereen is wel bekend met het woord steunzolen. Ze worden voor diverse klachten en behandeldoelen aangemeten van jong tot oud. Podotherapeuten kunnen aan de hand van een onderzoek persoonlijk advies geven wat een steunzool in uw situatie kan bijdragen.

Op maat

Iedere voet is anders en bovendien zien wij een grote diversiteit aan voetklachten en loopproblematieken. Steunzolen worden dan ook specifiek voor u op maat aangemeten. Het is dan ook een ander hulpmiddel dan een inlegzool uit de sport-, of schoenenwinkel. Wij maken de steunzolen aan de hand van de voetstand, de voetfuncties, het looppatroon en ook de schoenen. Wij gebruiken hiervoor 2D-, en 3D- voetscans, drukmeetapparatuur en ook echografie.

Eigen werkplaats

Al onze hulpmiddelen, en dus ook steunzolen, produceren wij zelf. Podotherapie Merkx houdt hiermee de controle en het plezier van onze ambacht in eigen hand. Ook het onderhoud en eventuele aanpassingen worden door ons zelf uitgevoerd.

Duurzaam

Wij vinden het belangrijk dat de hulpmiddelen zo lang mogelijk mee gaan met tussentijds onderhoud. Als een van de eerste in Nederland maken wij ook gebruik van gerecyclede basismaterialen voor steunzolen. Dit doen wij in een werkplaats die volledig werkt op zonne-energie.

Veiligheidsschoenen

Wij produceren ook inlegzolen voor werk/veiligheidsschoeisel. Hiervoor gebruiken wij speciale materialen, waardoor het CE-keurmerk van de schoenen niet vervalt. Een vergoeding voor werkzolen kan vanuit uw werkgever komen.

Online steunzolen bestellen

Heeft u al steunzolen van ons in gebruik en wilt u graag een herhalingspaar bestellen? Dat kan eenvoudig via het formulier op de volgende pagina.