Steunzolen

Wanneer Steunzolen?

Steunzolen worden voor diverse klachten en doelen aangemeten. Onze podotherapeuten kunnen aan de hand van een onderzoek gericht advies geven of steunzolen ook kunnen bijdragen in uw situatie.

Op maat

Iedere voet en/of klacht is anders. Steunzolen worden daarom specifiek voor u aangemeten. Dit doen wij aan de hand van uw voetstand, de voetfuncties, het looppatroon en ook uw schoenen. Wij gebruiken 2D-, en 3D- voetscans, drukmeetapparatuur en ook echografie.

" U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. U kunt direct contact met ons opnemen." 

Materialen

Een steunzool wordt specifiek voor u aangemeten. Wij beschikken over diverse materialen waarmee inlegzolen opgebouwd kunnen worden. Denk aan verschillende hardheden, dempingsmaterialen en afdeksoorten.

Duurzame Steunzolen

Wij vinden het belangrijk dat de hulpmiddelen zo lang mogelijk mee gaan met tussentijds onderhoud. Als een van de eerste in Nederland maken wij ook gebruik van gerecyclede basismaterialen voor steunzolen. Dit doen wij in een werkplaats die volledig werkt op zonne-energie.

Eigen werkplaats

Al onze hulpmiddelen, en dus ook steunzolen, produceren wij zelf. Podotherapie Merkx houdt hiermee de controle en het plezier van onze ambacht in eigen handen. Ook onderhoud en aanpassingen worden door ons zelf uitgevoerd.

Veiligheidsschoenen

Wij produceren inlegzolen voor werk/veiligheidsschoeisel. Hiervoor gebruiken wij speciale materialen, waardoor het CE-keurmerk van de schoenen niet vervalt. Een vergoeding voor werkzolen kan vanuit uw werkgever komen.