Podotherapie_Merkx_Helmond_Deurne_Geldrop_Steunzolen_Hielspoor

Podotherapie?

"Podotherapie is een erkend paramedisch beroep met de hoogst opgeleide HBO paramedicus in de voetengezondheidszorg".

Een podotherapeut staat bekend staat als dé voetspecialist. Wij bieden hulp en advies bij diverse voetklachten (denk aan hielspoor, hallux valgus en ingegroeide nagels). Echter kunt u ook voor knie-, heup-, en lage rugklachten bij ons terecht. Een probleem in de knie of heup kan namelijk worden veroorzaakt door een afwijkende voetstand.

Daarnaast hebben podotherapeuten een grote rol binnen de Diabetische voetzorg en organiseren wij preventieve voetzorg bij onder andere reumatische en oncologische voetproblemen.

Zelf online een afspraak plannen, wijzigen en inzien.

Een praktijkbezoek

U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken, wij zijn direct toegankelijk. Bekijk hier het vergoedingenoverzicht voor podotherapie en steunzolen 2024.

In onze praktijken is het doel om uw klachten en symptomen in kaart te brengen, maar ook proberen wij een mogelijke oorzaak te achterhalen. Hiervoor onderzoeken wij de voetstand, de voetfuncties, het looppatroon en de schoenen. Ook uw dagelijks functioneren en eventuele doelen spelen een prominente rol in een behandelplan.

Tijdens een onderzoek kunnen wij gebruik maken van onder andere 2D-, en 3D- scantechnieken, drukmeetapparatuur en ook echografie. Uiteindelijk is het de kennis en de ervaring van onze podotherapeuten die u adviseren en begeleiden in het verminderen en/of voorkomen van klachten.

Therapieën

Wij bieden verschillende therapieën aan om lichamelijke klachten in de voeten, knieën, heupen of lage rug te behandelen. Een podotherapeut kan als voetspecialist het beste inschatten welke behandeling ingezet moet worden.

Een advies, schoenaanpassing of (medical)taping is soms al voldoende. Ook maken wij diverse hulpmiddelen die kunnen helpen bij het dagelijks functioneren. Zo produceren wij steunzolen voor zowel confectie-, sport,- als veiligheidsschoenen. Ook maakt de podotherapeut teenortheses (voor bijvoorbeeld likdoorns en hamertenen) en nagelbeugels (tegen het ingroeien van nagels).

Onze podotherapeuten zijn opgeleid en bevoegd om instrumentele voetbehandelingen uit te voeren. Dit gaat van het verwijderen van eelt tot het behandelen van een diabetische voetwond.