Podotherapie_Merkx_Helmond_Deurne_Geldrop_Steunzolen_Hielspoor

Over ons

Podotherapie Merkx is in 1986 opgericht als een van de eerste podotherapie praktijken in Nederland. U vindt ons in Helmond centrum, Stiphout, Deurne en Geldrop. Ons team staat klaar met adviezen, begeleiding en bovendien ervaring in het behandelen van voet-, knie-, heup-, en lage rugklachten.
 

Wij maken gebruik van de beste diagnostische instrumenten, zoals drukmeet-apparatuur en echografie. Daarnaast werken wij samen met fysiotherapeuten en medisch pedicures om klachten uitgebreider te onderzoeken en te behandelen.


Alle hulpmiddelen worden door ons zelf op maat geproduceerd. Dit doen wij met eigen innovaties en duurzame materialen.

Ons team

Meggy Bergman - van Lierop

(sport) Podotherapeut

Joery Merkx

Podotherapeut

Eva Gijsbers

Podotherapeut

Kosten Podotherapie

Een vergoeding voor podotherapie en steunzolen komt meestal uit een aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor een vergoedingenoverzicht van 2023. De behandelkosten zijn afhankelijk van het type zorgvraag en het uiteindelijke behandelplan (met of zonder eventuele hulpmiddelen). Tijdens een intake is ons doel om uw klacht te onderzoeken en wanneer mogelijk direct te behandelen.

Het is ook mogelijk dat u met een verwijzing, bijvoorbeeld diabetes mellitus of RA, in aanmerking komt voor voetzorg uit de basisverzekering.

Podotherapie Merkx

Wij zijn een door zorgverzekeraars erkende praktijk voor podotherapie. Onze podotherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Verenging van Podotherapeuten (NVvP) en het Kwaliteitsregister Paramedici. Podotherapie Merkx beschikt over het Nationale Praktijkkeurmerk wat adequaat kwaliteitsbeleid handhaaft. 

Duurzame Steunzolen

Wij vinden het belangrijk dat de hulpmiddelen die wij maken zo lang mogelijk mee gaan, tegen onnodig materiaalverbruik. Zo voeren wij ook onderhoudsbeurten en reparaties uit. Als een van de eerste in Nederland maken wij gebruik van gerecyclede materialen als basis voor onze steunzolen. Dit doen wij in onze werkplaats die tevens werkt op zonne-energie.

Aanvulling Fysiotherapie

Wij werken op onze locaties samen met Fysiotherapie Raimond, Fysiotherapie Zesgehuchten en Fysiotherapie Vertigo. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een hielspoor of een knieklacht met multidisciplinaire zorg effectiever behandelen. Wij geven u graag advies of de combinatie met fysiotherapie in uw situatie kan bijdragen.