Podotherapie_Merkx_Helmond_Deurne_Geldrop_Steunzolen_Hielspoor

Over ons

Podotherapie Merkx is in 1986 opgericht als een van de eerste podotherapie praktijken in Nederland. U vindt ons in Helmond centrum, Stiphout, Deurne en Geldrop. Ons team van podotherapeuten staat klaar met adviezen, begeleiding en bovendien ervaring in het behandelen van voet-, knie-, heup-, en lage rugklachten.
 

Wij maken gebruik van de beste diagnostische instrumenten, zoals drukmeet-apparatuur en echografie. Daarnaast werken wij samen met fysiotherapeuten en medisch pedicures om klachten uitgebreid te onderzoeken en te behandelen.


Alle medische hulpmiddelen worden door ons zelf op maat geproduceerd.

Ons team

Meggy Bergman - van Lierop

(sport) Podotherapeut

Joery Merkx

Podotherapeut

Eva Gijsbers

Podotherapeut

Kosten Podotherapie

Een vergoeding voor podotherapie en/of steunzolen komt uit een aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier het vergoedingenoverzicht van 2024. De totale behandelkosten zijn afhankelijk van de zorgvraag en het uiteindelijke behandelplan (met of zonder eventuele hulpmiddelen). Tijdens een intake is ons doel om uw klacht te onderzoeken en wanneer mogelijk direct te behandelen.

Het is echter mogelijk dat u met een verwijzing, zoals Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis in aanmerking komt voor voetzorg uit de basisverzekering.

Podotherapie Merkx

Wij zijn een door zorgverzekeraars erkende praktijk voor podotherapie. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de landelijke organisatie: Nederlandse Verenging van Podotherapeuten (NVvP) en het Kwaliteitsregister Paramedici. Podotherapie Merkx beschikt tevens over het Nationale Praktijkkeurmerk wat adequaat kwaliteitsbeleid handhaaft. 

Aanvulling Fysiotherapie

Wij werken op onze locaties veel samen met fysiotherapeuten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een hielspoor of een knieklacht met multidisciplinaire zorg effectiever behandelen. Wij geven u graag advies of de combinatie met fysiotherapie in uw situatie kan bijdragen.